FCHOT1 Wkład sznurkowy 10" do gorącej wody

ID produktu: FCHOT1Producent: Aquafilter Europe Ltd.
Zapytaj o produkt

FCHOT1 HOT 5 mikron
Wkład ze sznurka polipropylenowego do wody gorącej do 93°C

Wkłady z serii Aquafilter ACS-2 są wykonane z zatwierdzonej przez FDA przędzy polipropylenowej z nawiniętym sznurkiem na rdzeniu polipropylenowym, który wzmacnia wkład. Ma szeroką kompatybilność chemiczną, dobrą odporność na temperaturę i niski koszt. Wkłady z serii ACS-2 są głównie używane jako pierwszy etap filtracji. Filtry charakteryzują się doskonałą absorpcją osadów: piasku, mułu, rdzy i zawieszonych ciał stałych z wody pitnej.
Dokładnie nawinięty na centrujący trzpień sznurek polipropylenowy, minimalizuje przedostawanie się przez warstwę filtrującą zanieczyszczeń - woda przez wkład przepływa od zewnątrz do wewnątrz - zanieczyszczenia są gromadzone na zewnętrznej powierzchni wkładu i stopniowo penetrują wkład wgłąb. Trzpień jest podobnie jak sama warstwa filtracyjna odporny na działanie wysokich temperatur.


Zalety wkładu:

  • Usuwa zanieczyszczenia mechaniczne (rdza, piasek, muł, zawiesiny)
  • Zapewnia doskonałą filtrację przy niskim spadku ciśnienia
  • Pasuje do większości 10” korpusów narurowych do wody gorącej dostępnych na rynku
  • Odporny na chemikalia np. oleje, rozpuszczalniki
  • Wkład ze sznurka polipropylenowego, do wody gorącej od 93 °C
  • Usuwa zanieczyszczenia mechaniczne takie jak: piasek, rdza, zawiesiny.

Dane techniczne:

  • wysokość wkładu 9 7/8 cala (standard 10 cali) - 25 cm
  • średnica 2-2,5 cala (standard slim)
  • Mikronaż: 5 µm
  • Wydajność (l / min): 20
  • Temperatura pracy: 2 - 93°C
  • Spadek ciśnienia (bar): 0,2 - 0,4
  • Żywotność wkładu/ów (miesiące): 3 - 6 (zależy od ilości i jakości wody)
  • średnia wydajność całkowita 20 m3.

Dodaj swoją opinię

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie

W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Pozostając na stronie, wyrażasz zgodę na wykorzystanie tej technologii.

Zamknij